Välkommen till Damer A
Damer A säsongen 2016-17

Första stora provet!
2016-10-30 10:21
Då hade vi vårt första riktigt stora prov mot Trelleborg som är ett hårt satsande lag och som har många duktiga spelare.
Första delen av matchen var en jämn historia där vi fick slita hårt för att få rätt på försvaret men efter lite mindre justeringar och fortsatt bra jobb i försvaret fick vi rätt på det och började dra iväg i målprotokollet. Så när domaren blåser till halvtid så leder vi med 17-13. Paus snacket var relativt enkelt där vi inte försökte säga alltför mycket för att krångla till det. Ledordet var att ha tålamod i anfallet.
Så när domaren blåser igång matchen igen så fortsätter vi vår fina insats. Tjejerna var grymt tända och slet på och tog mycket stryk. Mot slutet av matchen går vi lite i stå då vi får 2 utvisningar efter varandra och har svårt att få igång offensiven igen. Sedan glömde vi bort att ha tålamod och drar till lite för snabba avslut som straffade sig bakåt.
Men i sedvanlig ordning viker vi inte oss då Trelleborg vänder med minuten kvar, det är då vi visar ryggrad och smäller till kvittering och gör ett riktigt bra jobb i försvaret.

Det finns lite att slipa på i detta nykomponerade lag men viljan att utvecklas, kämpaglöden och framför allt glädjen finns där.
Det nya A-laget är här!
2016-10-16 12:31
Då var äntligen serierna igång för denna säsongen och det märks att det har varit ett rejält sug på att få spela matcher i truppen.

Orsaken till den spännande titeln är rätt enkel. För när vi kommit så långt till första matchen skulle spelas så är där mycket nya ansikten på plan och på bänken.
Tyvärr var det så att många av förra årets trupp valt att emigrera till andra klubbar. Så rent seniormässigt var det rejält tunt vid sommarträningen.
MEN det som varit kul är att vi har haft många som känt sig intresserade av sättet Dalhem jobbar på nu med konstellationen Buttan, Lisa, Fredrik och jag, så att det har fyllts på med spelare.
På träningarna är det fullt blås och många som känner att det finns en chans att få testa på att spela division 2 handboll. Att vi snittar ca 20 personer på träningen bjuder på ett delikat problem. Sedan skall vi inte glömma bort de som vi tyvärr har på skadelistan men jag blir rejält imponerad av att de träning efter träning faktiskt kommer ned och sköter sin rehab på ett föredömligt sätt.

I dagsläget har vi spelat 2 matcher i serien och det har slutat med två vinster.
Första matchen emot Helsingborg var en rejält pirrig historia där det började rätt så dåligt med att Helsingborg tog ledningen med 5-0. Men efter lite justeringar och en härlig kämpainsats så ledde vi med 2 bollar i halvtid. Andra halvleken började lite som första gjorde med att vi inte riktigt var på tårna men det artade sig något. När matchuret drog sig emot sista spelminuten ledde vi med ett mål och när det återstod ca 30 sekunder kvar så tar vi en time out. Taktiken läggs och vi väljer att ta ut målvakten när det är ca 10-15 sekunder kvar. Det skall bara hinnas med ett avslut. När klockan står på 59.59 så har vi precis fått mål godkänt och pulsen är uppe i topp.

Matchen som följde var emot Kävlinge som är ett spännande lag att möta var gång. Men i stora drag kändes det mer som vi hade kontroll över den matchen i förhållande till Helsingborgs matchen även om Kävlinge bjöd upp till en riktigt härlig kamp. Och att det inte riktigt avgjordes förrän de sista 5-10 minuterna. Det som varit roligast att se dessa två matcher är försvarsarbetet där det slits och kämpas. Anna har gjort ett härligt jobb i mål och styr försvararna på ett bra sätt med.

Idag spelas match 3 uppe i Kalmar och låt oss hoppas att det blir ett lyckligt slut på den matchen med!
Missa nu inte vår hemmamatch på tisdag mot LIGU. Avkast kl. 19.00!
Kortedala cup
2015-08-28 12:38
I helgen åker 17 spelare och 3 ledare till Göteborg för att spela en försäsongsturnering. Ni kan följa tjejerna här!
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Dalhems Idrottsförening, 13/01 11:10 
Dalhems Idrottsförening, 12/01 13:19 
Dalhems Idrottsförening, 21/12 10:30 
Dalhems Idrottsförening, 24/11 13:28 
Dalhems Idrottsförening, 09/11 13:01 
Dalhems Idrottsförening, 07/11 10:35