Välkomna till Flickor B:s sida
Flickor 02 säsongen 2015-16
 
2016 - USM steg 1 Flickor B
2016-10-24 11:10
Glada FB-tjejer efter gruppsegern i USM - steg1

Grattis till direktkvalificering till USM steg 3 som gruppetta i helgens USM steg1.


Helgen den 22-23 oktober spelade våra 02 tjejer steg 1 i USM på hemmaplan i Söderkullahallen. Tjejerna inledde med att möta IK Lågan på lördag förmiddag och allt eftersom matchen fortlöpte stod det klart att 02s laglokomotiv verkligen började komma igång. Matchen vanns övertygande, och det kändes att tjejerna var på G… Efter att ha ätit en hemlagad spagetti med köttfärssås på kansliet så var det dags för tjejerna att ta sig ann HK Lidköping. Mätta, belåtna och stärkta av vitlök så gick våra tjejer in på planen och lät sitt laglokomotiv nöta ner Lidköping, även denna match vanns övertygande av Dalhem. Lördagen avslutades med gemensam myskväll och pizza, sedan var det ”tidig” god natt.

 

På söndagen var det samling en timme tidigare än dagen innan för att få igång stela muskler och för att förbereda sig för dagens två matcher. Ronneby HK stod för motståndet första matchen. Våra tjejer startade återigen upp loket, denna gång på överväxel och ganska snart stod det klart att Dalhem var några nummer för stora jämfört med Ronneby. Ronneby skall ha en stor eloge för sin stora kämparanda, de gav inte upp utan kämpade på till slutsignalen, starkt jobbat!

 

Direktkvalificeringen till USM steg 3 var nu i princip redan klar, men det är ju som bekant alltid bra med en förstaplats inför kommande lottning. Nu var det bara en match kvar, gruppfinal mot Redbergslids IK, och kampen om just förstaplatsen. Tränar-Hannas kommentar inför matchen på frågan om motståndet var ”inga problem, de är bara lite snabbare än de andra…” Vi som satt på läktaren var nog lite nervösa, men vår tjejer visade inga tecken på nervositet. Tjejerna går ut på planen och gör som det gjort i de tidigare tre matcherna, de startar upp loket igen… Det blev en bra och stundtals tuff match, men segern för Dalhem var aldrig hotad. Har man väl fått upp farten på ett väloljat lokomotiv går det inte att stoppa. Tack Hanna och de andra tränarna för att ni coachade våra tjejer så bra.

 

Ett stort GRATTIS till gruppsegern…

 

Eftersom det var Dalhem som stod för arrangemanget så var det fullt upp med kioskförsäljning, denna gången serverade vi även ”hemlagad” lunch för anmälda lag i vårt kansli. Tack alla föräldrar för att ni ställer upp, ni vet att det inte funkar utan er. Vi vill vi även tacka Sofie och Lasse för ert stöd samt alla dalhemstjejer i hejarklacken och alla andra som kom och hejade fram lokomotivet.

USM steg 1 Flickor B
2015-10-23 15:18
Tjejerna gjorde en bra helg och gick vidare till steg 3 som grupptvåa efter suveräna Näsby. USM för flickor B innefattar åldrarna 01 och 02. Bilder från helgen hittar nu under bildarkiv. Tack alla föräldrar som hjälpte till under helgen med arrangemanget och tack till Carina som gjorde ett utmärkt jobb som speaker.
Göteborg Cup
2015-09-14 12:51
Dax för påfyllning.
Vid 14 tiden på fredagen lämnade 15 spelare och 3 ledare Malmö för att ta sig till Göteborg för att spela "Göteborg Cup"

Middagen käkade vi på IKEA i mölndal och den va nog både nyttig och god. :) bättre än MC Donken tyckte vi ledare, men inte tjejerna. Hihi

När vi väl kom rätt med hårdförläggningenen så drog vi till hallen för att spela match mot kjölkkevik från Norge.  Detta va på förhand en mycket tuff match då dem hade krossat Önnered med 15-4 tidigare under dagen.
Våra tjejer kändes ganska taggade på uppvärmningen.
Mycket riktig så blev det en tuff match med en del gruff och utvisningar. Vi vinner matchen med 11-9 och borde kanske vunnit med någon boll till?
Vi är nöjda men kan och vill mer.
Imorgon kl 09:40 smäller det igen och nu blir det att ha lite kul innan vi somnar.
Vem snarkar högst?
Vem släpper första prutten?

------------------

Morgonmatchen mot Önnered är nu avklarad.
Vi vinner matchen med 10-15. Vi är inte riktigt med i matchen I försvaret, men lyckas knyta ihopa säcken i andra halvlek.
Vårat kantspel är väldigt imponerande i båda matcherna vi har spelat.
14.00 är sista gruppspelsmatchen mot Heid.
Uppladdning till Heid matchen sker på föräldrarnas hotell vid poolen :)

Matchen mot Heid blev väldigt målrik,
38 mål på 30 minuters spel. Vi står som segrare när domaren blåser slutsignalen.
Matchen slutar 21-17 och gruppsegern är säkrad.
Detta betyder sovmorgon och A-slutspel klockan 10.20 på söndag.
Motståndare är inte klart än.
Det kan bli Sävehof, Torslanda eller Spårvägen.

Nu drar vi till Liseberg och kollar vem som är fegisen i laget :)
Förmodligen vinner någon tränare denna statusen.

--------------

Sävehof blev våran motståndare i kvartsfinalen.
Vi kämpar och sliter från första sekund till sista, men vi orkar inte stå upp mot Sävehof idag.
Sävehof har otroligt mycket med sig från dommarparet och då blir det svårt att vinna tuffa matcher.

Men framförallt är vi otroligt nöjda med helheten av resan till göteborg och det känns som vi har vunnit turneringen på vårat sätt.
Nu blickar Vi framåt mot USM på hemmaplan.

LEDARNA Dalhem F0102.


OV Beach!
2015-06-08 09:16
Vi åkte till Helsingborg med två lag och bägge tog sig till åttondelsfinal i A-slutspelet. Där tog resan slut efter förluster mot Lugi och Kärra. Bra kämpat tjejer!
Vinst i B-serien
2015-05-11 13:41
Efter segern i Lyngby cup fortsätter våra F 02 att spela bra.

Efter seger borta mot H65 i sista matchen med 16-21 så stod det klart att seriesegern var klar! På torsdag firar tjejerna med lite mat på kansliet. Stort grattis tjejer och bra jobbat!

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Dalhems Idrottsförening, 13/01 11:10 
Dalhems Idrottsförening, 12/01 13:19 
Dalhems Idrottsförening, 21/12 10:30 
Dalhems Idrottsförening, 24/11 13:28 
Dalhems Idrottsförening, 09/11 13:01 
Dalhems Idrottsförening, 07/11 10:35