Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkomna till Flickor A:s sida
Flickor B säsongen 2016-17
 
Nu är säsongen 16/17 snart över...
2017-04-19 14:29
Då är seriespelen avslutade och vi blickar tillbaka på en händelserik säsong.

Redan tidigt stod det klart att det skulle bli tufft och intensiv. Inte bara med tanke på den traditionella ”Hell Week”, utan laget stod även inför utmaningen att de blivit något färre. Vi var anmälda till både A och B serien i F02, och detta år var det även dags för spel i USM…

Vi startade upp med att vara med i Göteborg Cup, där tjejerna kunde komma igång med spelet och även bygga vidare på sitt goda kamratskap. Efter GBC startade seriespelet igång på allvar med matcher nästan varje helg, puh…

Steg 1 i USM gick av stapeln i slutet på oktober och det var Dalhem som stod som arrangör. Detta blev en mycket lyckad tillställning med hemlagad mat för lagen, och våra flickor gick vidare som gruppetta utan förlust, starkt jobbat! I och med segern i steg 1 var vi direktkvalificerade till steg 3 och i mitten på januari bar det iväg mot Lysekil. I steg 3 var det inte heller någon tvekan om vart bollen skulle, i mål for den och tjejerna går vidare till steg 4 som gruppetta även här, imponerande! I mitten på mars åkte vi upp till Strömstad för att spela steg 4, men trots en härlig kämpaglöd från tjejerna och en otrolig hejarinsats från föräldrarna, så tog USM-resan tyvärr slut här.

Väl hemma i Malmö fortsatte serierna att tuffa på med matcher på helgerna, men även detta trevliga tidsfördriv hade ett slut.

Med facit i hand efter denna säsong så skall alla tjejer, ledare och föräldrar vara otroligt stolta över sin insats. Trots något färre spelare lyckas tjejerna ändå placera sig i mitten av tabellen i A-serien, de tar silver i B-serien och kan dessutom titulera sig som ett av de 32 bästa F02-lagen i Sverige. Detta är otroligt starkt, och det hade inte varit möjligt utan allas gemensamma insatser både på, bredvid och utanför planen.

Nu ser vi fram emot lite cupspel, ett långt sommarlov och sedan blir det säkert en spännande höst med helt nya förutsättningar och utmaningar. 
USM FB Steg 4
2017-02-07 11:21
Lottningen till USM steg 4 för Flickor-B har varit klar en tid nu och våra tjejer kommer än en gång att åka upp på västkusten. Steg 3 avgjordes i Lysekil och helgen den 18-19 mars kommer vi att spela steg 4 i Strömstad.

USM FB Steg 4, Grupp 2:
Strömstads HK
Dalhems IF
BK Heid
Ystad IF HF
IFK Tumba HK 1

Det är bara att köra på mot finalspel i Malmö... Forza Dalhem !
Gruppetta i USM FB Steg 3, vidare till Steg 4
2017-02-07 11:03
Vilken helg det blev i Lysekil för våra tjejer!
Resan började redan på fredagseftermiddagen eftersom resan upp är lång och för att tjejerna skulle få sig en god natts sömn och inte behöva stiga upp i ottan.  
I första matchen för dagen besegrades Kungälv 1 med 17-15 och det blev även vinst i nästa match mot Lysekil med komfortabla 15-22. 
På söndagen var det redan klockan 9.00 dags för match mot Lugi 2 och även där gick tjejerna segrande ur striden, vinst med 14-15. Tjejerna var redan nu klara för steg 4 och frågan var om det skulle bli som gruppetta eller tvåa? Det blev förlust mot Skövde med 11-16 men det spelade mindre roll när dom andra resultaten gick vår väg. GRUPPETTA och vidare till steg 4! Stort grattis alla inblandade och tack till A-lagspelaren Anna som tillsammans med sin sambo Filip stöttade Hanna på bänken under hela helgen.

Målskyttar:
Sara Boras 4
Mila Denic 3
Lena Zivanovic 17
Hanna Carpenbo 4
Teodora Kricka 3
Emilia Nilsson 4
Emilia Jorgovanov 19
Maja Wallén 11
Gruppetta i USM FB Steg 1, vidare till Steg 3
2016-10-24 11:10
Glada FB-tjejer efter gruppsegern i USM - steg1

Grattis till direktkvalificering till USM steg 3 som gruppetta i helgens USM steg1.


Helgen den 22-23 oktober spelade våra 02 tjejer steg 1 i USM på hemmaplan i Söderkullahallen. Tjejerna inledde med att möta IK Lågan på lördag förmiddag och allt eftersom matchen fortlöpte stod det klart att 02s laglokomotiv verkligen började komma igång. Matchen vanns övertygande, och det kändes att tjejerna var på G… Efter att ha ätit en hemlagad spagetti med köttfärssås på kansliet så var det dags för tjejerna att ta sig ann HK Lidköping. Mätta, belåtna och stärkta av vitlök så gick våra tjejer in på planen och lät sitt laglokomotiv nöta ner Lidköping, även denna match vanns övertygande av Dalhem. Lördagen avslutades med gemensam myskväll och pizza, sedan var det ”tidig” god natt.

 

På söndagen var det samling en timme tidigare än dagen innan för att få igång stela muskler och för att förbereda sig för dagens två matcher. Ronneby HK stod för motståndet första matchen. Våra tjejer startade återigen upp loket, denna gång på överväxel och ganska snart stod det klart att Dalhem var några nummer för stora jämfört med Ronneby. Ronneby skall ha en stor eloge för sin stora kämparanda, de gav inte upp utan kämpade på till slutsignalen, starkt jobbat!

 

Direktkvalificeringen till USM steg 3 var nu i princip redan klar, men det är ju som bekant alltid bra med en förstaplats inför kommande lottning. Nu var det bara en match kvar, gruppfinal mot Redbergslids IK, och kampen om just förstaplatsen. Tränar-Hannas kommentar inför matchen på frågan om motståndet var ”inga problem, de är bara lite snabbare än de andra…” Vi som satt på läktaren var nog lite nervösa, men vår tjejer visade inga tecken på nervositet. Tjejerna går ut på planen och gör som det gjort i de tidigare tre matcherna, de startar upp loket igen… Det blev en bra och stundtals tuff match, men segern för Dalhem var aldrig hotad. Har man väl fått upp farten på ett väloljat lokomotiv går det inte att stoppa. Tack Hanna och de andra tränarna för att ni coachade våra tjejer så bra.

 

Ett stort GRATTIS till gruppsegern…

 

Eftersom det var Dalhem som stod för arrangemanget så var det fullt upp med kioskförsäljning, denna gången serverade vi även ”hemlagad” lunch för anmälda lag i vårt kansli. Tack alla föräldrar för att ni ställer upp, ni vet att det inte funkar utan er. Vi vill vi även tacka Sofie och Lasse för ert stöd samt alla dalhemstjejer i hejarklacken och alla andra som kom och hejade fram lokomotivet.

USM steg 1 Flickor B
2015-10-23 15:18
Tjejerna gjorde en bra helg och gick vidare till steg 3 som grupptvåa efter suveräna Näsby. USM för flickor B innefattar åldrarna 01 och 02. Bilder från helgen hittar nu under bildarkiv. Tack alla föräldrar som hjälpte till under helgen med arrangemanget och tack till Carina som gjorde ett utmärkt jobb som speaker.
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Dalhems Idrottsförening, 13/11 10:00 
Dalhems Idrottsförening, 06/11 10:00 
Dalhems Idrottsförening, 05/11 10:00 
Dalhems Idrottsförening, 04/11 10:00 
Dalhems Idrottsförening, 03/11 12:00 
Dalhems Idrottsförening, 28/10 11:00