Välkomna till flickor 05-06:s sida
Flickor 05 säsongen 2016-17
 
EM-äventyr
2016-12-08 10:24
Gårdagskvällen blev ett litet äventyr för ett gäng tjejer från F05/06 som tillsammans med F04 agerade entré till spelplanen i samband med matcherna mellan Tjeckien och Montenegro samt Danmark och Ungern. Iklädda sina snygga svartvita tröjor fick de ett par övningsrundor innan det blev skarpt läge. Det märktes att de var lite nervösa men väldigt taggade inför uppgiften. När första uppdraget var avklarat satt de och hejade för full hals på läktaren tillsammans med F04. Det var Montenegro som fick tjejernas röster och det blev inte sämre än att Montenegro vann matchen och sedan kom flertalet spelare och visade sin uppskattning genom att applådera dem och göra high five :-). De fixade även andra matchen med bravur och fick tummen upp av deras egen funktionär. Det var ett gäng glada (och nog lite trötta) tjejer som steg ut i den kyliga decemberkvällen efter sitt första (och kanske inte sista?) EM från innerplan.
Träningsläger 1-2/10
2016-10-11 10:07
Förra helgen, 1-2/10, styrde vi kosan med hela gänget till Höör för övernattning och träning. Det var ett gäng förväntansfulla men också lite spända tjejer som skulle iväg utan föräldrar med oss ledare och även tack till Moas pappa Anders som hjälpte till med markservicen, särskilt slycfrukosten på söndagen gick hem.

Grunden för lägret var att tjejerna skulle få lära känna varandra utanför handbollsplanen så förutom två hallpass hade vi även lite gruppövningar där vi bytte konstellationer för att de inte skulle jobba med samma personer hela tiden eller med de som de kände väl sedan innan. Det blev både intervjuer och frågesport  (vi ledare tackar för ni trodde vi var yngre än vi är) :-). På lördagskvällen dukades det upp till tacobuffé till allas glädje.
Hallpassen var också inriktade på att övningar som gjorde att få ihop laget.

Det blev lyckat och de ville gärna göra något liknande igen vilket är positivt.

Tack alla tjejer för en härlig helg.

//Ledarna
Vill du börja spela handboll hos oss!?
2016-08-29 09:09


Det här glada gänget tycker såklart att handboll är det roligaste som finns och vill gärna att fler ska upptäcka vår fantastiska sport.

 

Vi tränar tisdagar och torsdagar på Lindeborgs SPH (Orkestergatan 7)

Tisdag: 17.30 - 19.30

Torsdag: 17.30 - 19.00

 


Kontaktuppgifter:

Stefan Andersson stefan7306@hotmail.com 0709-50 23 03

Pia Brinck fambrisve@yahoo.se


Ni kan också kontakta kansliet på sofietegstam@dalhem.nu 040-19 11 17

www.dalhem.nu

 

 

Varmt välkommen till Dalhems IF!

Lågan Cup
2016-04-21 10:04
Tidigt i söndags morse samlades ett glatt gäng tjejer, ledare och föräldrar för att åka en bit norr ut för en heldag i Hörby och Lågan Cup.

Det blev en tuff inledning på dagen med tre raka förluster i gruppen, men tjerjerna lyckades ta sig samman och i B-kvarten väntade ett Lugi 2 som fick känna på tjejernas krigarinstikt och matchen vanns med 6-5. Ett tag trodde vi taket skulle lyfta i hallen då ena halvan av läktaren satt och hejade på Lugi och den andra hejade på våra tjejer och givetvis skulle hejarklackarna överrösta varandra. Det var en riktigt härlig stämning där vi ledare fick använda alla röstresurser och kroppsspråk vi hade för att få kontakt med spelarna på planen. Handboll när det är som bäst med andra ord! I semin blev dock H43 1 (som sedan stod som vinnare i B-finalen) lite för svåra men även i denna visade tjejerna att man har en inställning som är enorm.

Tack tjejer och våra supportrar för en härlig handbollsdag.
// Pia och Stefan
Vinst i B-slutspelet
2015-04-20 11:31
Efter en tidig samling på Söderkulla blev det avfärd mot Hörby och Lågan cup!

Första matchen förlorade vi med udda målet efter en stark upphämtning ifrån underläge med 4 mål. Andra matchen blev det vinst efter en bra laginsats där alla verkligen gjorde sitt yttersta. Tredje matchen förlorade vi tyvärr mot ett lag med ett starkt offensivt försvar och alla spelare var bra mycket längre än våra tjejer.

 

Vi hamnade 3:a i vår grupp och gick vidare till B-slutspel där tjejerna gör en grym insats och kontrollerar matchen från början till slut. Segern tog oss vidare till final där vi vann mot OV Helsingborg.

 

Vill tacka alla tjejerna som gjorde en riktigt bra insats och visade att vi kan stå upp även när det gäller vinna eller försvinna.

 

Bra kämpat! Forza Dalhem!

 

Vid pennan Stefan

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Dalhems Idrottsförening, 12/01 13:19 
Dalhems Idrottsförening, 21/12 10:30 
Dalhems Idrottsförening, 24/11 13:28 
Dalhems Idrottsförening, 09/11 13:01 
Dalhems Idrottsförening, 07/11 10:35 
Dalhems Idrottsförening, 31/10 08:36